Een simpele cake om te maken maar wel net even iets anders dan een gewone cake. De citroen geeft er een heerlijke, frisse draai aan!
-
Ingrediënten:
300 gr suiker
50 gr zachte roomboter
3 eieren
225 gr Griekse yoghurt
rasp van 1 citroen
175 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Icing:
100 gr poedersuiker
2 el citroensap
Om deze cake te maken ben ik begonnen met de suiker, boter en eigeel in een kom te mixen. Als dit door elkaar gemixt is, kun je de yoghurt, de geraspte citroenschil en de vanillesuiker toevoegen. Ik had deze keer gewone yoghurt gebruikt, dat kan ook prima! Maar Griekse yoghurt is net wat steviger.
Mix alles tot het een mooie, gladde massa is geworden en voeg dan het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe met een het snufje zout en meng dit rustig door elkaar. Tot slot kun je van de drie eieren het eiwit stijf kloppen en dit ook rustig er doorheen scheppen. Je kan ook eerst het eiwit mixen en alvast klaar hebben staan voordat je aan de rest begint, zodat je tussendoor de mixer niet hoeft schoon te maken.
Als alles goed door elkaar gemengd is, kun je het in een cakevorm schenken en mag hij in de oven. Deze is voorverwarmd op ongeveer 170 graden en mag er ruim een uur in. Houd de cake wel in de gaten, bij mij was de bovenkant al aan het kleuren terwijl hij van binnen nog niet helemaal stevig was. Dit kun je heel makkelijk oplossen door een aluminiumfolie op de cake te leggen.
De cake is klaar als je met een saté prikker erin kunt prikken en hij er zo goed als droog uit komt.
Laat nu de cake afkoelen voordat je het glazuur gaat maken.
Voor het glazuur heb ik het citroensap verwarmd voordat ik de poedersuiker er doorheen gemengd heb. Dit kun je mixen, maar ook prima roeren met een vork. Zorg ervoor dat het niet te dun wordt, maar ook weer niet te hard. Je wil het nog wel over de cake kunnen schenken maar het moet er ook niet meteen weer vanaf lopen. Als hij goed is (je kunt spelen met of een beetje citroensap erbij, of een beetje poedersuiker erbij) kun je hem over de cake schenken. Laat dit nog even hard worden en je kunt er van genieten!