Deze chocolade truffels zijn makkelijk te maken, al moet je tussendoor wat geduld hebben voordat je weer verder kan. Maar dan heb je ook wel wat lekkers.
Ingrediënten voor ca 30 stuks:
100 gram roomkaas (kamertemperatuur)
175 gram poedersuiker
250 gram pure chocola (gesmolten)
1 theelepel vanille-extract
200 gram pure chocola (gesmolten) voor de garnering
pure hagelslag of cacao voor de garnering
Je begint met het kloppen van de roomkaas, zodat dit een glad geheel wordt. Zeef de poedersuiker boven de kom en klop dit er voorzichtig bij totdat het goed gemengd is. Let op dat je dit niet te enthousiast doet, anders ben je al je poedersuiker kwijt en ben jij wit!
Smelt ondertussen de chocola au bain-marie en wanneer je dit gedaan hebt, roer je het samen met de vanille door het mengsel. Roer dit goed, zodat je geen strepen meer ziet en het een geheel is geworden. Laat dit nu ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
Rol nu balletjes zo groot als je zelf wil, zelf maak ik ze ongeveer van 2 cm doorsnede. Zet deze weer even in de koelkast terwijl je de chocola voor de garnering gaat smelten. Zet ondertussen een schaaltje met de hagelslag klaar (of cacao, net wat je wil).
Haal nu een balletje door de gesmolten chocola en leg hem in het schaaltje met hagelslag. Zorg dat er overal rondom hagelslag zit en leg de truffel te drogen op een vel bakpapier. Herhaal dit nu met alle balletjes en klaar zijn je truffels!
Leuke variaties:
Rol ze in gemalen walnoten, of andere noten!
Voor een andere smaak kun je het vanille-extract weglaten en daarvoor in de plaats een eetlepel likeur toevoegen. Denk aan amandel, sinaasappel of koffielikeur!