Dit is een leuk recept voor bijvoorbeeld Moederdag! Verras je moeder met een zelfgemaakte cheesecake met verse aardbeien, dat vind ze vast heerlijk! En het leuke: het is super makkelijk om te maken.
-
Ingrediënten:
200 gram koekjes
80 gram boter
1 vanillestokje
900 gram verse roomkaas
250 gram suiker
115 gram zure room
5 eieren
30 gram bloem
Aardbeienjam
1 bakje verse aardbeien
Ik ben begonnen door de boter op een heel laag pitje te laten smelten, terwijl ik ondertussen de koekjes verkruimel. Ik heb dit gewoon met de hand gedaan maar dit kan natuurlijk ook met een keukenmachine. Als de boter gesmolten is giet ik dit over de koekkruimels en meng ik dit door elkaar. Dit mengsel doe ik op de bodem van de springvorm en druk dit aan, zodat het een wat steviger geheeld wordt. Ik heb voor deze taart een springvorm met een diameter van 26 cm gebruikt, maar 24 of 28 cm kan natuurlijk ook. Dan wordt hij alleen iets hoger of lager.
Snijdt het vanillestokje open en haal het merg eruit. Meng dit samen met de roomkaas (ik heb monchou gebruikt), suiker, zure room, eieren en bloem door elkaar tot een mooi, glad geheel. Schenk dit op de koekbodem en zet hem ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven op 130 graden.
Laat de taart goed afkoelen als hij klaar is, voordat je verder gaat. Alhoewel, verder gaan is in dit geval vooral garneren en opeten!
Ik heb voor de garnering wat aardbeienjam gemengd met verse aardbeien die ik in stukjes heb gesneden. Dit kun je het beste pas op de taart doen als je hem serveert, wat je kan doen is een schaaltje met de garnering naast de taart zetten. Als je hem dan aansnijdt, kun je hem met de aardbeien garneren en genieten maar!
Wat ook kan, is de aardbeienjam lichtjes verwarmen voordat je de aardbeien erbij doet. Ik heb dit echter niet gedaan, omdat bij mij de taart niet meteen gegeten werd en het dus geen zin had om de garnering warm te maken. Maar ik kan me voorstellen dat het ook heerlijk is!