Het stond al een tijdje bij mij op het lijstje met ‘dat wil ik nog eens maken’; bananenbrood. Ik was vooral heel benieuwd of het nou echt zo lekker was als je overal op internet leest. Nou, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het lekker vind! En het leuke is dat het makkelijk is om te maken, wat wil je nog meer?
Ingrediënten:
- 250 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 3 bananen (+- 300 gr)
- 100 gr roomboter, kamertemperatuur
- 130 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 50 gr pure chocolade
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Zeef boven een kom bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
- Pel en prak de bananen. Hak de chocolade in stukjes.
- Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot alles goed gemengd is, dit hoeft niet lang te duren. Laat de mixer draaien (als het kan) en voeg één voor één de eieren toe, en dan de crème fraîche.
- Als dit goed gemixt is, kun je dit mengsel door het bloemmengsel roeren.
- Schep tenslotte de geprakte bananen en de chocolade door het beslag,
- verdeel het beslag over de cakevorm en zet ongeveer 50 minuten in de oven.
- Je kan controleren of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er droog uit komt is het bananenbrood klaar.
- Laat het bananenbrood eerst nog even afkoelen in de vorm om hem vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.
Geniet er van!