Cup cakes zijn zo makkelijk om te maken en je kan eindeloos met de basis als uitgangspunt variëren. De meest bekende is misschien wel de chocolade cup cake: voeg wat cacaopoeder toe en je hebt heerlijke chocolade cup cakejes!
Daarom hier een korte uitleg stap voor stap hoe je de basis voor cup cakes maakt.
-
Ingrediënten voor ca 12 stuks:
185 gram bloem
185 gram suiker
185 gram boter (kamertemperatuur)
2 middelgrote eieren (kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
1. Splits de eieren en mix het eiwit met een deel van het suiker, totdat de suiker opgelost is en het eiwit mooi luchtig is.
2. In een andere kom mix je de boter, het eigeel en de rest van het suiker tot een glad geheel.
3. Spatel nu het eiwitmengsel door het botermengsel en zeef de bloem, vanillesuiker en bakpoeder erboven. Mocht je geen zeef hebben kan je het er ook gewoon zo bij doen, alleen heb je kans dat de cakejes dan net wat minder luchtig worden.
4. Meng nu alles goed door elkaar en vul de cup cake vormpjes tot ongeveer 2/3 met het beslag.
5. Zet ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Als ze klaar zijn kun je ze controleren door er met een satéprikker in het midden in te prikken. Komt deze er droog uit? Dan zijn ze klaar!