Mjammie! Echt heerlijk, eenvoudig te maken chocolade mousse! Uit de winkel is nog steeds lekker, maar dit is toch echt een stuk lekkerder!
De hoeveelheid die je krijgt met deze ingrediënten, is voor ongeveer 3 of 4 bakjes. Je kan het natuurlijk altijd verdubbelen, de manier van bereiding blijft gewoon hetzelfde. Je hebt alleen meer om straks van te genieten!
-
Ingrediënten:
80 gram chocolade (puur of melk)
125 ml slagroom
1 ei
20 gram poedersuiker
Ik ben begonnen met het au bain-marie smelten van de chocolade. Zelf heb ik pure chocola genomen, maar je kan ook prima melkchocolade nemen! Daar wordt het net iets minder machtig van dan met pure chocola. Ondertussen ben ik alvast verder gegaan maar dit hoeft niet per se, je kan ook de volgende stap pas doen nadat de chocola gesmolten is.
Splits het ei en doe bij zowel het eigeel als bij het eiwit 10 gram poedersuiker. Het eigeel met het poedersuiker kun je met een lepeltje even door elkaar roeren, maar het eiwit met het poedersuiker moet je mixen, zodat het een luchtige en stevige massa wordt. Dit kun je ook met de hand doen, maar ik ben lui en ga voor de mixer: het is sneller en ik krijg geen lamme arm.
Klop hierna de slagroom goed luchtig en meng dit alles bij elkaar. Ik heb eerst het eigeel mengsel bij de slagroom gedaan en even geroerd, voordat ik het eiwit erbij gedaan heb.
Tenslotte voeg je hier de gesmolten chocola bij, die ondertussen was afgekoeld is. Roer dit alles goed door elkaar tot alles met elkaar gemengd is. Nu kun je de mousse in schaaltjes scheppen, of bijvoorbeeld in wijnglazen! Helaas, je mag nog niet meteen ervan genieten, want het moet minstens drie uur in de koelkast. Maar daarna… Heerlijk, geniet ervan!