Dit is nu een heerlijk voorbeeld van een super makkelijk recept! Gewoon alles in een kom doen en mengen, gewoon met je hand zou ik zeggen. Makkelijk of makkelijk?
-
Ingrediënten:
250 gram suiker
250 gram kokosrasp
3 eieren
1 eidooier
Eventueel eetpapier (auwel)
Nu kun je kiezen of je de kokosmakronen wilt maken met of zonder eetpapier. Ik heb er voor gekozen om deze keer eetpapier te gebruiken, voor mij is dit nu de eerste keer dat ik dat gebruik. En het bevalt wel goed, eigenlijk. Het enige nadeel vind ik, dat ik eetpapier in rechthoekige stukken had terwijl je ronde makronen maakt. Hierdoor blijft er best wel wat eetpapier over wat je eigenlijk niet meer kan gebruiken. Dat is zonde, dus ik zoek daar nog een oplossing voor.
Als je de makronen met eetpapier wilt maken, knip je er stukken van ter grootte van de makronen die je wilt maken. Als je het echt makkelijk wilt houden knip je er vierkanten uit, en knip je het overgebleven eetpapier eraf nadat de makronen zijn gebakken.
Maak je ze zonder eetpapier, leg dan een velletje bakpapier op de bakplaat zodat je ze er makkelijker vanaf kunt halen als ze klaar zijn.
Maak nu bolletjes, leg ze op het papier en druk een beetje aan. Zijn ze klaar? Doe de makronen in een voorverwarmde oven op 180 graden en houd ze in de gaten. Ik heb ze ongeveer 30 minuten in de oven laten liggen, terwijl het recept zei 10 minuten. Het is een beetje naar eigen inzicht, ik vind ze lekker als ze mooi krokant zijn, terwijl mijn vriend vond dat ze wat zachter mochten zijn. Als je dat wilt, moet je ze er iets eerder uithalen.
Maar of je nu voor krokant of zachter gaat, de smaak is verrukkelijk!