Een regenboogcake maken is niet zo moeilijk, het kost alleen iets meer tijd dan een gewone cake. Maar het resultaat is dan ook altijd leuk!
-
Ingrediënten:
200 gram bloem
200 gram suiker
200 gram boter (op kamertemperatuur)
4 middelgrote eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
Het begin is simpel: het cakebeslag maken. Ik begin met het kloppen van de eiwitten met een deel van het suiker, totdat dit luchtig geklopt is. Daarna mix ik in een andere beslagkom het boter, het eigeel en het resterende suiker, totdat alles goed is gemengd. Vervolgens spatel ik het eiwit er voorzichtig doorheen. Als laatste zeef ik bloem, vanillesuiker en bakpoeder en roer dit er doorheen. Let er wel op dat je dit niet te lang doet, anders roer je alle lucht er weer uit.
Nu verdeel je het deeg over zes schaaltjes, als je zes kleuren wilt. Als je dit eerlijk verdeeld wil hebben, is het handig om eerst de lege beslagkom te wegen. Vervolgens weeg je de beslagkom met het deeg erin, en hier trek je het gewicht van de lege kom vanaf. Dit deel je door zes en voilà, nu weet je hoeveel deeg er in elk bakje moet. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon op de gok doen.
Dan komen nu de kleurtjes!
Doe in elk bakje een beetje kleurstof, tot je tevreden bent met de kleur. Zelf heb ik rood, oranje, geel, groen, blauw en paars genomen. Nu moet je de kleuren in een (ingevette) cakeblik doen. Ik heb dit met behulp van een spuitzak gedaan, zodat de laagjes zo egaal mogelijk worden. Dit doe je kleur voor kleur, in de volgorde die je wil.
Zet nu het cakeblik 60 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Let wel op, dit kan per over verschillen.
Open de oven nooit voordat 2/3 van de baktijd verstreken is, en liever helemaal niet tijdens het bakken. Dit om instorten te voorkomen. Als de baktijd verstreken is, kun je controleren of de cake gaar is door er in het midden een satéprikker in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt, is de cake klaar.