Deze speculoos bonbons zijn makkelijk om te maken en ze zijn erg lekker (vooral als je van speculoos houd!). En ze zien er ook nog eens leuk uit!
-
Ingrediënten voor ca 30 stuks:
250 gram speculoos koekjes
150 speculoospasta
150 gram roomkaas
200 gram chocola
versiering of chocola voor de garnering
Het meeste werk is misschien nog wel we koekjes verkruimelen, behalve als je een keukenmachine hebt. Die heb ik niet, dus bij mij moet het met de hand. Ik doe de koekjes in een afsluitbare zak en rol er met een deegroller overheen, net zo lang tot de koekjes verkruimeld zijn. Ze hoeven niet per se heel klein, maar als je ze iets groter laat heb je stukjes in de bonbon. Ook lekker!
Mix in een kom de roomkaas (ik heb moncou gebruikt) en speculoospasta tot een glad geheel en voeg de koekkruimels toe. Roer deze er doorheen en dan kun je balletjes maken. Maak ze zo groot je zelf wilt, ik heb ze gemaakt met ongeveer 2 cm doorsnede. Groter hoeft voor mij niet! Zet ze ongeveer een uur in de koelkast om goed stevig te worden, voordat je verder gaat.
Voor het laagje chocola kun je zelf kijken welke chocola je hiervoor wilt gebruiken. Je kan ook de helft met witte chocola en de andere helft met pure chocola maken.
Smelt de chocolade au bain-marie. Haal hier een balletje doorheen en leg hem op een vel bakpapier. Strooi de gewenste versiering eroverheen en maak de volgende, tot je klaar bent. Je kan ook het laagje chocola hard laten worden en met een andere kleur chocola streepjes eroverheen trekken. Ziet er professioneel uit en is super makkelijk!