Dit recept is zo simpel maar ook heel lekker. Zelf vind ik deze variant heerlijk, maar je kan er ook simpel bolletjes van maken en dan heb je heerlijke kokosbollen. Net zo lekker, maar dan net even anders en zonder chocola. Al kan je daar natuurlijk ook gewoon chocola overheen doen.
-
Ingrediënten:
250 gram kokosrasp
250 gram suiker
3 eieren
1 eidooier
100 of 200 gram melkchocolade
kokosrasp voor de garnering
Zoals ik al zei, het is super makkelijk om te maken. In een kom mix je de ingrediënten (suiker, kokosraps en eieren) tot het alles goed gemengd is. Dit mengsel doe je in een vierkante springvorm van 21x21cm, al kan een ronde springvorm natuurlijk ook als je geen vierkante hebt. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel, zodat het overal even dik is en mooi recht.
Dit zet je ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, tot hij mooi goudbruin begint te worden. Laat hem nu goed afkoelen, denk aan een uur. Wees vooral niet ongeduldig, want als je hem te snel snijd is hij nog wat plakkerig en kun je hem niet mooi snijden. En dat is zonde, al heb je dan wel een goede reden om te snoepen…
Als hij eenmaal afgekoeld is kun je hem in repen snijden. Maak ze zo groot of klein als je zelf wil, zelf maak ik ze ongeveer 2x7cm. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Ik heb zelf 100 gram chocola gebruikt, maar zoals je op de foto kunt zien zit het er dan niet helemaal overheen. Wil je dit wel, dan kun je beter 200 gram chocola nemen. Laat de chocola eerst een beetje afkoelen voordat je het erover heen spuit. Ik heb het met een spuitzak gedaan, omdat ik dat makkelijker vind dan prutsen met een lepeltje. Maar als je geen spuitzak hebt of niet wilt gebruiken: met een lepeltje gaat het ook prima.
Als je het leuk vind kun je als laatste een beetje kokosrasp eroverheen strooien, voor een mooi effect. Nu is het een kwestie van wachten tot de chocola helemaal gestold is. Kijken of het je lukt om er van af te blijven tot ze echt helemaal klaar zijn!