Deze heerlijke amandelkoekjes kwam ik tegen en die moest ik natuurlijk proberen. Ze zouden erg makkelijk zijn (klopt!) en ze zien er ook nog eens hartstikke leuk uit.
Ze komen van oorsprong uit Italië en heten Amaretti Morbidi (morbidi betekend ‘zacht’) en ik vind ze een beetje lijken op bitterkoekjes.
Ingrediënten:
- 2 eiwitten
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 200 gr amandelmeel
- 1 tl amandelextract
- +- 40 gr poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170℃ (hetelucht)
- Klop de eiwitten luchtig en stijf.
- Voeg kristalsuiker, amandelmeel en amandelextract toe en klop of kneed dit door elkaar, tot een soort spijs.
- Rol kleine balletjes, dit kan met de hand maar kan je ook doen met behulp van een (kleine) ijslepel.
- Rol de koekjes door de poedersuiker en leg iets van elkaar op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 15-20 minuten, maar houd ze goed in de gaten. Als ze aan de buitenkant bruin beginnen te kleuren zijn de klaar.
- Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Deze koekjes zijn goed afgesloten lang te bewaren, mocht je dat volhouden 😉